tisdag, mars 06, 2007

Lasse

På helgmorgnarna älskar jag att titta på nyhetsmorgon. Mest på lördagar eftersom det är Lasses dag. Han är rolig och skönt förvirrad ibland. Som i lördags när han skulle småprata lite under trissen som annars brukar flyta på rätt fint men den här gången fick Lasse känna på hur språksvårigheter mellan människor lätt kan ställa till det. Det blev han snabbt varse om när han frågade den trissskrapande gästen med utländskt påbrå om han hade några turnummer?
- Ja, svarade gästen kort och snabbt, anningen ansträngt och verkade heller inte göra nån ansats på att utveckla svaret eller delge Lasse vilka dessa turnummer var.
Förbryllad över gästens fåordiga respons blir Lasse lite nervös, men gör ett nytt försök, harklar sig och stammar lite försiktigt:
- Vad är...Hur..Vilka då?
Gästen ler varmt mot Lasse och svarar snabbt och utan minsta tvekan:
-Blommor!
Stackars Lasse som snällt höll god min för att undvika risig stämning.

Lite senare, i samma program, höll samme Lasse på att glömma att Sofia Källgren stod redo att uppträda och var istället påväg att resa sig och gå vidare i programmet när han får en påminnelse i öronsnäckan.
-Ja just ja, säger Lasse och bläddrar lite nervöst i sina papper, men först ska vi lyssna till Sofia som....(paus) ...som ska sjunga....(paus) ....en låt.... (paus) ....som heter.....
Tystnad. Lasse blir tvungen att vända sig lite generat mot Sofia och artigt fråga:
Sofia, vilken var det?
Man måste gilla Lasse, man måste det.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, jag kollade också på triss-skrapet. På nåt sätt tyckte jag att det var fiiint. Missade dock i hur många år snubben skulle få sina pengar. Vet du?

Lindsy sa...

Ja, visst var det, 25 år, värsta lyckogubben! Det första han skulle köpa var villa till sina barn.

Anonym sa...

Ja, det var just det med villan. Jag och Erik diskuterade det och det kändes så himla generöst av honom. Med risk för att låta generaliserande och fördomsfull så känns det som att om han vore infödd svensk så skulle hans svar ha blivit något annat. Typ en segelbåt eller nåt.