tisdag, november 25, 2008

Ängbybarnens förskolor

Kolla, vi vann liksom!!! Bildspel också, Ängbybarnens förskolor alltså.

"Verksamheten har en vision med mycket tydliga mål. Genom lust och glädje bygger de verksamheten. Enhetens värdegrund bygger på ett demokratiskt förhållnings- och arbetssätt där empati, glädje, nyfikenhet, hänsyn, respekt och 100-procentigt ansvar utgör grundstenarna.

Personalen har god insikt om värdegrund och förhållningssätt, vilket också genomsyrar organisationen. Ledningen skapar meningsfulla sammanhang för personalen med utmaningar och stimulans. Ledarna inspirerar till lärande och stöttar medarbetarna i förmågan till ansvarstagande och problemlösning. Ledarna och personalen har olika ansvarsområden utifrån personlighet, kunskap och intressen. Medarbetarna har tydliga ansvarsområden och ges möjlighet att växa. Utveckling är ledarnas drivkraft.

Det finns ett strukturerat arbete utifrån mål och strategier för uppföljning. Åtagandena är relevanta och omfattar verksamhetens viktigaste delar. Arbetssätten är mycket tydligt beskrivna och det framgår mycket klart hur varje åtagande ska säkerställas. Det framgår väl ur verksamheten använder sina resurser så effektivt som möjligt. Enheten har mycket tydliga metoder och strukturer finns för att säkerställa att rätt delar av verksamheten utvecklas.

Enhetens bärande vision, ett gott arbetsklimat och en bra struktur, skapar trivsel och utveckling på enheten. Förskolan är en verksamhet som gagnar barnen vilket gör den till en värdig mottagare av Kvalitetsutmärkelsen 2008.

Prissumman är 200.000 kronor och delades ut av borgarrådet Lotta Edholm"

Inga kommentarer: